At leje en bil gennem SnappCar er let men hvad med de forskellige brædstoftyper? Og er der en sammenhæng mellem ekstra kørte kilometer og brændstoftyper? I denne artikel kan du læse alt om det.

Ganske enkelt: Den tilstand bilen var i, da du hentede den, er også den tilstand den skal være i, når du afleverer den. Den letteste måde at forsikre dette på, er hvis bilen er fuldt optanket ved afhentning – og tilsvarende ved aflevering.

Tjekliste for brændstof

  1. Bliv enige om brændstofniveau (kvartfuld, halvfuld eller fuldt optanket). Vi råder vores brugere til at bilen er fuldt optanket ved afhentning samt aflevering.
  2. Tjek hvilken type brændstof bilen bruger: Benzin, Diesel eller el?
  3. Spørg udlejer om nærmeste/billigste tankstation.
  4. Vær sikker på at du har nok tid til at tanke bilen, inden du afleverer den. 

Hvad gør du, hvis du ikke har tid til at tanke bilen op?

Det kan ske, at der ikke er tid til at tanke bilen op, inden den skal afleveres. I sådan et tilfælde, er det vigtigt at notere brændstofniveauet ned på SnappFormen. Ved afleveringen aftaler du og udlejer en måde, der passer begge parter, at betale for brændstoffet på.

Kan vi aftale andet?

Som skrevet ovenover kan i aftale andet: Du kan altså betale udlejer kontant eller ved at overføre beløbet til udlejers konto.

OBS! Dette gælder kun brændstof. Ekstra kørte kilometer går igennem SnappCars platform.

Jeg har fyldt tanken op, men jeg skal stadig betale for ekstra kørte kilometer?

Ja, det er korrekt! Ekstra kørte kilometer og brændstofniveau er to forskellige ting.

Det fungerer således:

Brændstof

Brændstof er ikke inkluderet i lejen. Du betaler for det brændstof, du bruger under udlejningen og afleverer bilen med den samme mængde brændstof, der var, da du afhentede bilen.

Ekstra kørte km

Beløbet for ekstra kørte kilometer afskrives efter afsluttet leje som en del af udlejningen. Det er også derfor, at ekstra kørte kilometer og brændstofniveau er adskildt. Alle biler har som minimum 100 frie kilometer per dag. Det er derfor vigtigt at nedskrive ekstra kørte kilometer på SnappFormen. Disse vil senere blive indberettet online på udlejers profil, som lejer derefter skal acceptere.

El-biler? Det fungerer anderledes

Du kan ikke bare tanke en el-bil op. Derfor er der andre regler for disse type biler. Det bedste, du kan gøre er at spørge udlejer, hvad processen er og hvordan I kan afregne dette.

Hvad gør man, hvis man ikke kan finde en fælles løsning?

Hvis det skulle ske, at udlejer og lejer ikke kan blive enige om en løsning på afregningerne, bedes I kontakte SnappCars support på support@snappcar.dk.

Hav en underskrevet SnappForm og al kommunikation mellem jer to klar. Vi hjælper gerne!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategori

Geen categorie