Onsdag d. 1. juni lagde København by til Europas første internationale deleøkonomi-event, da Visit Denmark, Cook With A Local, Airbnb og SnappCar samt en række partnere og sponsorer inviterede til deleøkonomi-dag i København. Målet med arrangementet var at sætte fokus på, hvordan deletjenester kan spille sammen med turismen i Danmark.

Som du allerede ved, drives SnappCar af en deleøkonomisk vision – en vision vi deler med mange af vores brugere. Derfor var vi ikke mindre end begejstrede, da VisitDenmark og Cook With a Local kontaktede os for at deltage i det deleøkonomi-event, de arrangerede i onsdags i samarbejde med Airbnb, Boatflex, Lakrids by Johan Bülow og A. C. Perch.

Med 10 friske SnappCar-udlejere, der også brænder for at styrke opmærksomheden på deleøkonomi, startede dagen med at transportere 50 glade Airbnb-gæster fra Hovedbanegården til eventet før arrangementet startede. Vi var med i en af bilerne, hvor vi fangede to af vores superudlejere samt to Airbnb-værter, der meget muligt er fremtidige brugere af SnappCar, til en kort snak om privat biludlejning. 

IMG_1186Event

 

 

 

 

Hvad gav dig lyst til at deltage i dagens event?
Mads, Frederiksberg (Citroën C3): ”Nysgerrighed og muligheden for at bidrage til en i forvejen positiv udvikling. Det er sjovt at møde andre udlejere og så gør det jo heller ikke noget, at vi får en masse fede ting med hjem herfra.”

Britt, København (Mazda 2): ”Jeg synes helt generelt at deleplatformer er en rigtig god ide og jeg er selv medlem af flere. Derfor stiller jeg selvfølgelig også gerne min viden til rådighed og hjælper, når jeg får chancen. Faktisk har jeg længe været i dialog med SnappCar og hjulpet med at forbedre platformen.”

Hvorfor er SnappCar en god idé for dig?
Mads: ”Jeg har været med siden MinbilDinbil i 2014 og i starten var jeg meget drevet af tanken om, at vi som samfund kan ændre vores forbrugsmønstre. Det er fedt at tænke på, at folk, der ikke selv har behov for bil, kan få hjælp til alt fra møbeltransport til surfer-ture. (…)I dag betyder det lige så meget at jeg får dækket en stor del af mine egne udgifter til transport, og med de indbyggede forsikringer er det superlet at have tillid til lejerne.”

Britt: ”SnappCar var med i mine overvejelser, da jeg købte ny bil, og jeg har også en bruger på flere andre deletjenester. Jeg startede med en lav pris, men i takt med at min bil blev mere populær hævede jeg prisen, og nu får jeg dækket ca. halvdelen af mine omkostninger. (…)Jeg synes, det er smart, at man kan hjælpe hinanden med biludlejning. Bor man f.eks. på Frederiksberg eller Nørrebro, hvor der ikke er mange professionelle udlejere til stede, kan det være en stor hjælp for folk, der kun har behov for bil engang imellem.”

Til Airbnb gæster: Kunne I forestille jer selv at blive SnappCar-udlejere?
Anne, Vangede: ”Jeg har tænkt på det, men er aldrig kommet i gang. Jeg har nok været lidt nervøs for, om det slider for meget på bilen. Men nu har jeg set, hvordan det fungerer og kommer nok til at overveje det igen. (…)Omvendt må jeg sige, at jeg efter i dag kraftigt overvejer at droppe min egen bil. Jeg bruger den ikke så ofte og den er dyr at have stående. Samtidig er der er flere i min familie, der har det på samme måde, der allerede har droppet deres.”

Kirsten, Gentofte: ”Jeg synes det er en alletiders ide! En bil skal passes og parkering koster en formue i København. Jeg har ikke selv bil, men jeg tænker at det kunne være praktisk i forbindelse med storkøb og til at fragte ting. Måske kunne man også leje en bil i en anden by, når man rejser. (…)Jeg kan godt være lidt bekymret for om jeg kan lære en ny bil at kende så hurtigt – det er noget lettere når det er ens egen. Men jeg er sikker på at man kan vænne sig til det, og måske kan man også prøve at leje den samme bil flere gange.”

Anne CharlotteKirsten Jespersen

 

 

 

Eventet startede med afgang fra Københavns Hovedbanegård kl. 16.00 og herfra gik turen mod Lakrids by Johan Bülow-fabrikkerne i Hvidovre, hvor VisitDenmark og partnerne fortalte om baggrunden for eventen og håbet for dansk turisme og deleøkonomi. Undervejs var der smagsprøver og forplejninger fra sponsorerne Lakrids by Bülow, A.C Perch’s Thehandel, Nørrebro Bryghus og Restaurant Ravelinen. Alt i alt et spændende event, hvor deleøkonomi i den grad var i centrum.

Vi glæder os flere køreture med nye spændende deltagere næste år!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategori

Geen categorie