Sidste weekend satte vi uret til vintertid, hvilket betyder at vinteren nu officielt er på vej! Er din bil vinter køreklar?

Følg vores tjekliste og gør din bil vinterklar, så både du og din lejer kan køre sikkert gennem årstidens udfordringer. Vi har lavet forarbejdet og samlet de vigtigste tips til dig og din bil lige her:  

Vinter hjul

Skift til vinterdæk. Måske det mest åbenlyse tip, men unægteligt også det vigtigste! På grund af vinterdækkenes stærke vejgreb er de afgørende i vinterføre med sne og slud. Vinterdæk er altid det sikreste valg, da de bl.a. forhindrer at bilen glider af vejen når det er isglat.

Vil din lejer tage bilen med på vinterferie? I rigtig mange lande er vinterdæk obligatoriske. I bjergområder kræves det tilmed ofte, at tilføje snekæder over sine vinterdæk. Sørg for at informere og snakke med din lejer i god tid inden booking.

Væsker i vinteren

Sprinklervæske er din bedste ven, når du kører om vinteren. Det er nemt, hurtigt og ikke mindst effektivt. Men vær opmærksom på at købe sprinklervæske der tåler frostgrader. Normal sprinklervæske fryser når vi rammer minusgraderne og så hjælper det ikke meget på en snavset forrude.
En frostfri sprinklervæske kan som udgangspunkt klarer ned til -20 graders frost.

Tjek også om der er nok kølervæske på motoren. Især om vinteren kan temeraturforskellene være store mellem at bilen står stille med en kold motor, og når den kører for fuld gas på motorvejene. Du kan se på instrumentbrættet hvis din bil mangler kølervæske, men tjek altid for en sikkerheds skyld, før du lejer bilen ud.

Lys

Fordi dagene er korte, og det ofte er dunkelt i dagstimerne, bruges lysene på bilen mere end i sommertiden. Især ældre pærer kan pludselig gå i stykker grundet de lave temperaturer. Uden korrekt lys på bilen, kan der hurtigt opstå farlige situationer på vejen for dig eller din lejer. Kontroller derfor lyset regelmæssigt, også før en lejer afhenter bilen, for at sikre at lyset på bilen er i orden.

Affrost din bil

En frosset forrude; du er formentlig bekendt med sådan en. Kolde hænder og forsinkelser fordi ruden skal skrabes med isskraberen, så du får ordentligt udsyn. Sørg for at have en ordentlig is-skraber i bilen – evt. med handske på skraberen. Hæld aldrig varmt vand på en frossen forrude! Det kan få ruden til at at gå i stykker.  

Låsene i bilen kan fryse til i løbet af natten. Det kan nemt løses ved at have en frostspray ved din hoveddør (inden for i dit hjem – ikke i bilen!)  På den måde kan du hurtigt og nemt afrime låsen så du eller din lejer hurtigt kan komme afsted uden irriterende forsinkelser.  

Udover låsene, kan bilens gummitætninger også fryse. Døren kan derved sætte sig fast og være svær at åbne. Men hvad værre er, kan frosten få tætningslisterne til at gå i stykker. Det forebygges nemt ved at bruge en speciel silikone spray, som er vandafvisende og sørger for at vand og fugt ikke sætter sig på listerne.

Batteri

Batteriet er, som bekendt, et af de mest væsentlige elementer for at starte din bil. Ved lave temperaturer, bliver batteriet ofte sløvt. Har du et ældre batteri, vil du med al sandsynlighed mærke det om vinteren. Få derfor tjekket batteriet på et værksted, så du ved hvad du kan forvente af dit batteri. Det er en rigtig god idé at have startkabler liggende i bilen, så du nemt kan hjælpe batteriet på vej – enten for dig selv, eller en anden bilist der har brug for hjælp.

Et vinter-kit

Vil du have et ekstra bonuspoint fra din lejer? Sammensæt et vinter-kit til din bil og din lejer. Afrimer, ordentlig is-skraber, et par ekstra måtter, en skovl og en børste, så det er muligt at komme fri af dybere sne, et varmt tæppe i bagagerummet, en vandflaske, en lommelygte, en nødhammer og et stearinlys. Sørg for at have dit vinter-kit uden for bilen, så du ikke risikerer at det bliver frosset inde i bilen.

Vinter kontrol på et værksted

Har du ikke lige tid eller mulighed for at klargøre bilen til vinteren selv? Kør bilen ud på et værksted og få tjekket det hele igennem. Nemt!

Opdater kalenderen

Skal du på vinterferie eller er du hjemme i juleferien? Husk at opdater din SnappCar kalender, så dine lejere kan se hvornår din bil er ledig – og du ikke går glip af en udlejning.

Har du nogle gode tips og tricks? Del dem med os i kommentar-feltet under denne artikel, på vores sociale medier eller send os en mail på support@snappcar.dk!

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategori

Nieuws, Tips

Tags