Er du i tvivl om bildeling er noget for dig? Læs her hvorfor Kristian lejer sin bil ud hos SnappCar og hvad han får ud af at udleje sin Citroën C1 2007 til personer, der står og mangler en bil.

I københavn hvor alle bor så tæt, er der ikke nogen grund til, at vi alle har en bil.

Vi har sat spot på Kristian, en populær udlejer på SnappCar, hvis erfaring rækker helt tilbage til, før Minbildinbil blev til SnappCar. Kristian bor med sin kone på Nørrebro og  har rejst meget (blandt andet cyklet fra København til Lyon), hvilket betydet, at bilen har stået stille i perioder. Ligesom mange andre fra storbyen oplever Kristian, at man ikke nødvendigvis har brug for en bil  i sin hverdag, men at det bliver økonomisk nemmere ved at andre kan drage nytte af bilen, når den alligevel står stille.

Hvorfor deler du din bil?

Jeg har læst at det er bedre for motoren, at være ude at køre ofte, i stedet for bare at stå stille. Så kan jeg desuden bruge pengene til reparation. Vi bor selv i byen og behøver ikke død og pine en bil, men det er alligevel rart at have den, når man gennem SnappCar kan gøre det billigt.

At leje sin bil ud til en “fremmed” kan være grænseoverskridende. Hvad fik dig til at tage skridtet?

Det økonomiske aspekt fik mig til at tage skridtet. Det andet er bare en barriere, man skal over. Vi lejer også vores lejlighed ud gennem Airbnb, hvilket også blot var en tilvænningsproces. Det handler lidt om sund fornuft; mange spørg om jeg ikke er bange for, at lejere vil køre råddent i min bil eller om de vil ødelægge gearkassen, men så kan man i stedet tænke, hvordan opfører jeg mig selv, hvis jeg skal leje noget. Man er ofte endnu mere forsigtig, hvis man lejer eller låner noget fra andre.

Hvad er det bedste ved bildeling?

Jeg synes godt om det økonomiske aspekt, men det er samtidig en god måde at hjælpe i forhold til miljøet, så der ikke er så mange, der behøver at eje en bil, da de kan leje en lige i nærheden – især her i København, hvor alle bor så tæt og der slet ikke er nogen grund til, at vi alle har en bil.

Hvad er dine 3 bedste råd til nye udlejere?

tre svar boks (3)

  1. Det er vigtigt, at man svarer hurtigt tilbage, når folk skriver. Lejere har tit brug for en bil inden for få timer eller få dage. Det kan være svært at leje en bil, fordi udlejere ikke svarer i tide.   
  2. Prøv at være fleksibel overfor dem, der lejer din bil og prøv at strække dig i forhold til mødetidspunkter, og sørg for at have en forholdsvis pæn bil, hvor bagagerummet ikke er fyldt med alt muligt.
  3. De fleste lejere er i virkeligheden søde og rare. I et enkelt tilfælde måtte jeg kontakte en lejer for manglende benzin, men det fik vi løst imellem os uden problemer.

 

Hvad er ifølge dig, det mest vigtige ved overdragelse af bilnøgler?

Har man en nyere ny bil, er det vigtigt at man gennemgår den grundigt sammen. Er der eksempelvis nogle ridser, der ikke var der før? Lav også en klar aftale med lejer om, at han/hun tanker bilen op ved aflevering og sådan nogle ting.

Hvad mener du det er vigtigt at kigge efter, når du modtager en lejeanmodning?

Jeg kigger ikke efter så meget, kun om de har lejet hos SnappCar før, men det gør ikke noget hvis de har nul bedømmelser, da der er forsikring gennem SnappCar.

Hvornår afviser du en lejeanmodning?

Kun når det ikke kan passe mig og jeg ikke er hjemme til at overlevere nøglerne

Hvordan opnår du gode bedømmelser?

Som sagt er det vigtigt at svare hurtigt på lejeanmodninger, og være fleksibel i forhold til aftale om afhentning og aflevering. 

Hvilke instruktioner giver du til lejere, når han/hun kommer og henter bilen?

Har man en avanceret bil, skal man huske at oplyse om alt det tekniske, men også generelt, hvis bilen har nogle særlige behov.

Andre bemærkninger?

SnappCar er simpelt og fungerer godt. Det er fedt, at der nu er online check-in over mobilen – det gør det nemt.

Den digitale SnappForm:Hvordan virker den?

Er du klar til at tage skridtet ligesom Kristian? Opret din bil hos SnappCar og tjen lidt ekstra på din bil, hvis den alligevel står stille. Du kan oprette din bil på SnappCar.dk

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategori

Tips