Den 22. april står kloden stille – et lille øjeblik. Vi taler naturligvis ikke i en bogstavelig forstand – men en stilstand i klimaets og miljøets navn. Det kommer ikke som nogen overraskelse at biler forurener – og det fundament der har skabt Earth Day er det samme som det, der har skabt SnappCar: viljen til at skabe en bedre, mere miljøvenlig verden, hvor vi alle er mere opmærksomme på, hvilket fodspor vi efterlader i vores dagligdag.

Hos SnappCar tror vi på, at ineffektivitet resulterer i spild. Derfor er vi fans af det stigende populære udtryk “access over ownership” – men hvad betyder det udtryk reelt, og hvilke skridt kan vi tage for at mindske det CO2-udspild, verden har i dag?

 

Ressourcedeling leder til mindre spild

Gennem initativer inden for deleøkonomien bliver vi mere opmærksomme på vores forbrug. Det gælder alt fra vores hjem, til vores både og biler, ja sågar cykler. I stedet for at vi alle sammen køber en bil (eller flere biler, for den sags skyld) som vi kun bruger sporadisk, kan vi dele de biler, vi har, med andre. Ved at dele vores ressourcer bliver der et mindre behov for nye biler, og eksisterende biler bliver brugt mere effektivt.
Produktionen af biler er en proces, der er ekstremt dårligt for miljøet. Det miljømæssige fodspor det efterlader på moder jord er faktisk oftest større, end det at køre en bil. Derfor tror vi på, at nøglen til fremtiden inden for mobilitet er at findes ved at dele de ressourcer, vi har.

Udover et sundere ozonlag giver det faktum at vi har brug for færre biler, mere plads i byerne. Forestil dig at hver anden parkeringsplads i København blev skiftet ud med en legeplads, en park eller udendørs træningsfaciliteter. Og det bliver nemmere at kompensere for dyre værkstedsomkostninger gennem den indkomst, man kan få ved at udleje sin bil, når man ikke skal bruge den – og som lejer undgår man alle de kedelige omkostninger og betaler kun for en bil, når man skal bruge den.

 

Elektrisk kørsel

CO2-udledning = forurening. Så kører du en elektrisk bil som bliver opladet med eksempelvis vindmølleenergi, udleder man langt mindre CO2. Det er en fed fornemmelse at køre en elektrisk bil, og har du ikke prøvet det endnu, har vi et par Teslaer til leje på SnappCar platformen.

Mere effektiv kørsel
Selvom du måske ikke er så heldig at køre en Tesla i din dagligdag, kan du stadig bidrage til små miljøforbedringer ved at køre smartere. Tænker du lidt mere over hvordan du kører bilen, kan der både være økonomiske og miljømæssige fordele at hente!

 

Tips til at køre smartere:

– Skift gear ofte; kør 80km/t i 5. gear og 50km/t i 4.
– Tjek jævnligt dæktrykket (en gang om måneden) og sørg for at justere det hvis nødvendigt
– Tag al unødig baggage ud af bilen for at mindske bilens vægt og dermed den mængde brændstof, der skal bruges
– Ser du rødt lys forrude, lad da bilen rulle ud mens du kører mod trafiklyset
– Carpooling – del din bil med andre, der skal samme sted hen!

Hvis du gerne vil vide alt om Earth Day og stræbe mod en mere bæredygtig livsstil, så tag et kig forbi Earth Days hjemmeside og se, hvad du kan gøre.

På hvilke måder lever du i dag et ‘grønt’ liv? Del din historie i kommentarfeltet eller fortæl os via support@snappcar.dk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategori

Geen categorie