Står man og skal til at flytte, er der flere forskellige muligheder man kan benytte sig af – 3×34, flyttefirmaer og mange andre åbenlyse løsninger – men skal man flytte helt fra Holland til Danmark, må man være kreativ.

At rejse (på en helt ny måde) er at leve

Det blev jeg klar over, da jeg selv tog turen med min mand i en SnappCar fra Holland til Danmark. Hvis du ikke ved hvad en SnappCar er, så er det kort fortalt en delebil, men ikke fra et privat udlejningsfirma, men derimod en bil du lejer fra en person i dit lokalområde.

De fleste benytter sig af dette koncept, hvis de skal på en dagstur ud af byen eller en tur til Ikea. Men da min mand og jeg pludselig stod og skulle starte et nyt kapitel i Danmark, fik jeg lyst til at teste konceptet til det yderste.

Vi lejede derfor en brugt Mercedes Benz varevogn af vores hollandske nabo Arjan og drog afsted mod Danmark – med alt vores pik pak på en fantastisk roadtrip.

arjan

Udlejer Arjan og hans Mercedes Benz

En hjælpende hånd fra start til slut

Da vi først havde besluttet os for at gøre brug af ressourcerne i vores lokalområde, fik vi også fat i en deleplatform, hvor man også kunne leje ting og sager af sine naboer. Vi lånte en stige til kun 40 kr. af en flink og sjov studerende. Arjan, vores udlejer, var også hjælpsom. Han var klar til at udlevere nøglerne på flyttedagen kl. 8.00 og havde klargjort bilen til den lange rejse på forhånd. Her fik vi også en god snak om Holland og hvad vi ville komme til at savne, nu hvor vi skulle forlade alt det, vi kendte så godt.

blog pic 1

Mest overrasket var vi dog over, at vi fik plads til både møbler og flyttekasser i Arjans varevogn. Vi havde forberedt os på at efterlade en del. Dog viste det sig slet ikke at være et problem – og selvom vi måtte spille tetris med at få tingene placeret, blev det et tilfredsstillende resultat. Hvad der kun var en ekstra bonus ved Arjans Mercedes Benz var, at det var en diesel, som kørte utroligt langt på literen – vi kunne nøjes med kun én tankning på næsten 800 km!!

Aqua er bedre end red bull

Da alt var pakket omkring kl. 13.00 var vi på vej mod Danmark, med en lang strækning på de tyske motorveje i vente. Det havde været en fantastisk start på vores afrejse og vi kørte højt på vores energi fra de mennesker vi havde mødt, og som havde hjulpet os med at gøre os klar til afrejse. Dog er tysk radio ikke altid det bedste valg for ørene og til vores store fornøjelse fandt vi en kasse med gamle cd’er bag i bilen, som berigede os med Aqua på repeat, da vi var allermest trætte. Tip: Barbiegirl har en større effekt end red bull!

blog pic 3

At krydse grænsen

19.30 når vi Hamborg, og forventningen stiger. Elbtunnelen har givet ny energi og målet er pludselig rigtig tæt på. Det er tid til at stoppe på en rasteplads og få fyldt maven op før den sidste strækning.

GRÆNSKEKONTROL. Selvfølgelig kan man ikke sige sig fri fra et hurtigt grænse tjek, når man ankommer i en bil med hollandsk nummerplade, men vi fik bare en god snak om vores formål i Danmark samt vores nye hjemby København. Og så blev vi sendt videre på E45!

blog pic 2

Kl. 23.00 ankommer vi til vores pitstop i Brande, hvor alle veje er helt tomme for biler. Her bliver vi mødt af god dansk hygge af min familie, samt en velfortjent Carlsberg før vi går i seng.

Den hvide Mercedes Benz har ikke på noget tidspunkt skuffet, og vi sender Arjan en sms før vi går til ro, for at lade ham vide, at hans bil har klaret det godt.

En brugt varevogn ankommer til København

Solen skinner da vi møder den smukke Storebæltsbro, Aqua cd’en er skiftet ud med Elton John og vi bliver en lille smule rørte, da vi triller over broen. København modtager os med en lokal omgang højtbelagt smørrebrød fra Ellys, der både har billige øl, fyldige portioner og god betjening. Tak for ankomsten!
smørrebrød

Et nyt kapitel med en gammel varevogn

Vi har startet et helt nyt kapitel i en ny by, et nyt land og har taget hele turen med alle vores ejendele i en brugt varevogn, som vi har lånt af vores hollandske nabo. En oplevelse, der gav os mindst muligt besvær, selvom man skulle tro det modsatte. En oplevelse, jeg nu glæder mig til at dele med alle danskerne og deres naboer, når de selv tager på tur i hinandens biler og udveksler historier.

blog pic 7

Det nye SnappCar team fra kontoret på Østerbro


Har du lyst til at dele din bil eller mangler du en bil? Find en bil i dit lokalområde på SnappCar og del dine oplevelser med os. 

Join the conversation! 1 Comment

  1. Dejlig fortælling og fine billeder.
    Jeg håber Snappcar får vind i sejlene, konceptet er godt.
    Når jeg kommer til KBH vil jeg også forbi hos Elly 😊.

    Like

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategori

Tips