Denne blog serie tager dig med rundt til nogle af Danmarks perler, når vi lader op til sommerferien med inspiration og tips til din kør-selv-ferie i det danske land. Hvad enten du søger inspiration til hyggelige familieferie eller en romantisk weekend for to, så kan du det hele med en lejebil fra SnappCar.

Vi starter på Danmarks største ø Sjælland, der både rummer elskede destinationer og oversete perler.

møns klint

Et must see er Møns Klint

Det vil næsten være forkert ikke at slå et smut forbi Møns klint og udnytte det faktum at man har en bil, da dette er et naturområde i verdensklasse. Det tager kun 1 time og 50 minutter at køre fra København til Møns Klint, og attraktionen er perfekt til en dagsudflugt, selvom man sagtens kan bruge en weekend i området – for eksempel ved at overnatte på Møns Klint camping. Har man aldrig beskuet de hvide kridtvægge der spejler sig i den lyseblå Østersø, er det med at komme afsted. Der er desuden rig mulighed for at gå på opdagelse efter gamle fossiler og nyde Danmarks ældste og smukkeste bøgetræer. Pak en god rummelig stationcar og brug en weekend (eller mere) på Møns Klint.

storebæltsbro

Et besøg under Storebæltsbroen

Man kan næsten aldrig undgå at blive betaget af det flotte syn der møder en, når man krydser Storebælt – men har du nogensinde prøvet at gå under broen? Det er faktisk ligeså smukt, da det byder på historie, udsigt og et sjovt isbådsmusuem. Mere præcist drejer det sig om Halskov Rev, som man let finder ved at tage motorvejen mod Fyn og sørger for at ramme den sidste afkørsel før broen. Parkér ved isbådsmuseet og gå en tur under Storebæltsbroen. Et godt tip er at overnatte på Storebælt camping og feriecenter,  hvor du har en god udsigt ligegyldigt, hvor du befinder dig. Lej en bil og tag en tur til Storebælt – og nyd kystens uanede muligheder for vandaktivitet og sport.

dysselkilde

Økologisk landsby i Dysselkilde

På Nordsjælland finder man så absolut en af Danmarks oversete perler i form af et bæredygtigt og økologisk lille samfund, der i daglig tale hedder ØD. Her finder man en lille gruppe af mennesker, som baserer deres levevis på et økologisk helhedssyn med kærlighed til dyr, planter og miljø. Faktisk er stedet den ældste økologiske landsby i Danmark, og det besøges hvert år af mange danske og udenlandske gæster, da beboerne gerne viser deres dejlige landsby frem. Du kan tilmed få lov at bo der i sommeren, da mange af beboerne lejer deres økologiske hus ud i sommerperioden. I landsbyen finder du blandt andet denne solfyldte hytte. Med en SnappCar kan du udnytte det bæredygtige koncept fuldt ud ved at spare på ressourcer både gennem den bil du kører, og det hus du bor i. Snyd ikke dig selv for en køretur til denne helt unikke plet på Sjælland!

jordbær

Pluk jordbær i et sandt bærunivers

En anden perle på Nordsjælland er Rokkedyssegård, hvor du kan plukke søde danske jordbær til den helt store guldmedalje. Selv kalder den familiedrevede gård sig for Nordsjællands bærunivers, hvilket må siges at være sandt. Der er tilmed også en Jordbærcafé, som er en hyldest til sol, sommer og jordbær, og hvor du kan få serveret alle mulige oplevelser med bær. Sæsonen for selvpluk åbner sidst i juni og varer det meste af juli, så man kan godt begynde at planlægge et besøg allerede nuFra København er det en perfekt tur at tage i bil, da du finder gården i den lille Vejby, ikke langt fra Hillerød.

apple juice

Lav din egen æblemost på Østervang Gaard

For at blive lidt ved bær og frugt, kan du også lave din egen (friskpressede) æblemost på Østervang Gaard. Her skal du dog ikke selv plukke æblerne, men medbringe dem fra din egen eller families have, hvorefter du kan få dem forvandlet til uforglemmelig æblemost. Gården findes i den lille by Skensved i det smukke Østsjælland, og er en god sommeroplevelse. Det er muligt at få presset op til 20 kilo æbler for 70 kroner – så det kan betale sig at fylde bilen op. Gården befinder sig kun en lille køretur fra København og mere præcist 8 km vest for Køge, så der er mulighed for at tage madkurv med, som kan nydes ved den smukke sø under æbletræerne. Med andre ord en oplagt romantisk getaway, men også god til ungerne, som højst sandsynligt vil nyde en dag på gården.


Book din bil på nemt, billigt og forsikret på SnappCar.dk, når du planlægger din sommerferie.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategori

Geen categorie