Har du altid travlt på arbejdet og trænger til en ordentlig ferie, når det endelig er sommer?

Det er nemt at falde i charter-fælden når man til dagligt har travlt og minus overskud til den store ferieplanlægning. Men vi har gode nyheder til dem, der ikke er stor fan af charterrejser og foretrækker noget mere autentisk – for med en autocamper, campingvogn eller endda en helt simpel van (afhængig af lokale lovgivninger, det er en god idé at tjekke dette inden du tager afsted), kan du få dit livs fedeste ferie.
Det er blevet mere og mere udbredt at tage på alternative ferier, hvor man ”tvinger” sig selv helt væk fra hverdagens ræs, internettets vanedannende medier og bare kan koble helt fra. Det kan virke skræmmende at lægge al teknologien (udover bilens, naturligvis) fra sig, men her hos SnappCar er vi store fans af at leve i nuet. Vi synes det er vigtigt at huske at teknologi ikke er alting, og at det er godt at være til stede for de mennesker, der betyder noget for én – fremfor at være konstant wifi-søgende på en ferie, hvor man har travlt med at lægge billeder på Instagram af, hvor fedt man har det.
I sommeren 2015 tog Anita og hendes mand Kai på roadtrip i Frankrig i fire uger for at udforske baguettens land fra bilrudens perspektiv. De indrettede deres van – en Volkswagen Transporter – med både seng, hylder og køler, så de havde deres eget lille soveværelse i bagagerummet.
Det var bestemt ikke noget de fortrød, og her har vi et lille Q&A med Anita som fortæller om deres tur.

Anita og Kai

Hvordan kom I på ideen at køre på ferie i stedet for den traditionelle charter/flyrejse?

Ideen med at tage til Frankrig i bil og bo i den undervejs og dernede er enkel. Jeg er ikke til charterrejser overhovedet og har egentlig kun været afsted ganske få gange. I stedet har vi kørt, fløjet og selv arrangeret vores ture.

Hvilke forberedelser gjorde I jer?

Vi forberedte os egentlig ikke rigtigt udover at jeg havde et brændende ønske om at se Bayeuxtapetet i det vestlige Frankrig – så over Bayaux skulle vi, men ellers havde vi ikke rigtigt nogen specifikke ting vi forberedte os på. Vi tog én dag ad gangen og kørte derhen, hvor vi havde lyst til.

Bayeux-tapetet

Hvilke udfordringer var der på vejen?

Vi havde ingen udfordringer på vejen. Vi tog det stille og roligt da vi jo havde fire uger. Vi slog GPS’en fra, da vi kørte ind i Frankrig, så vi bare kunne køre som vi lige havde lyst til.

Hvordan indrettede I bilen?

Bilen var indrettet med hylder så vi kunne have alt vores proviant (vand, øl, vin etc.) og derudover havde vi fået lavet en plade, hvor der var plads til en madras. Desuden havde vi strøm til at kunne lave kaffe og en stor ståldunk til henholdsvis is og vand.

Frokost “on the road”

Hvor tog I hen?

Turen gik fra Kolding over Cannet Plage, Andorra, Biarritz, Bordeaux hvor vi én nat overnattede på hotel for at få lidt luksus – og derfra til Bayeux, Mosel, Luxemburg, Kiel, og til slut hjem til Kolding.

Hvad var det fedeste på turen?

Det fedeste på turen var friheden til at køre hvorhen vi havde lyst, at vi kunne planlægge fra dag til dag hvor turen skulle gå hen. Vi kunne for eksempel ofte finde på pludselig at dreje af en vej uden at have nogen anelse om, hvor vejen bragte os hen. Vi sov på strande, i bjerge, på rastepladser etc. Og spiste ganske ofte ost, kylling eller pate med en flaske rødvin til. Desserten var en uimodståelig udsigt fra en bjergtop eller ved havets brusen.


Rimelig okay udsigt at vågne op til

Hvordan var ferien anderledes end en “almindelig” charterrejse?

En tur som denne er så langt fra en charterrejse som man kan komme, vi arrangerede alt selv, vi lavede selv det meste af vores mad. Spiste som regel frokost i små landsbyer og købte ind til aftensmaden. Der var en høj grad af frihedsfølelse når intet er planlagt og man får set ting, steder, museer, kirker, landsbyer, floder, bjergbyer etc. som vi aldrig havde drømt om at vi kunne komme til at se.

Kunne I finde på at tage den samme eller en lignende tur igen?

OM jeg kunne finde på at lave sådan en tur igen. Ja det kunne jeg til hver en tid. Det er stjernestunder jeg aldrig glemmer – og ja, det er kun et spørgsmål om penge og så naturligvis tid, for det giver bedst mening at kunne tage sted i mere end en uge.

Hvad ville dit bedste råd være til nogen, der gerne ville tage på en lignende tur?

Mit bedste råd hvis man skal på sådan en ferie: Tag tingene som de kommer, slap af og bare nyyyyd det!

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategori

Geen categorie