I Danmark, Sverige og Norge har vi noget der skaber en helt unik scene for en ferie: nemlig en masse uberørt natur. Skove, søer og bjerge omringer os i Skandinavien og byder på mange forskellige oplevelser. I Sverige har de blandt andet allemansrätten (retten til at campe, hvor man har lyst til), der giver mulighed for at udforske naturen på egne præmisser.

Lige nu er det den bedste tid på året til at begive sig ud i naturen og afbryde forbindelsen til den travle hverdag og bare nyde stilheden.

Men har du nogensinde virkelig udforsket den Skandinaviske natur? Det er skam hyggeligt at dele en konserves leverpostej omkring teltet, men i virkeligheden kan du også benytte dig af naturens egne ressourcer. Hvis Noma kan, så kan du også!

Derfor giver vi dig 6 kreative tips til, hvordan du kan lave et måltid af naturens egne ingredienser.

1. Vejbredsgrød

Spis som vikingerne

vejbred 1

Vejbred er en almindelig ukrudtsplante, der med lidt fantasi kan blive til en rigtig fin ret. Du spotter ofte denne plante i haven eller langs vejkanter og siges, at have stor helbredende virkning blant andet til vabler og sår. Den blomstrer i maj til juli, hvilket betyder at de let kan anvendes på din tur i det fri. Bladene kan let bruges i en rå salat, men kan også koges, da de indholder garvesyre, som kan give en lidt bitter smag. Dog kan frøene også bruges til at fremtrylle en herlig grød, som kan udgøre et helt fornuftigt og velsmagende morgenmåltid. Faktisk spiste vikingerne masser af grød lavet på ukrudtsplanter.

2. Granskuds sirup

Som Noma ville gøre det

gran

Granskud kan du finde i de fleste skove og kan spises som de er, men fungerer også fint som et krydderi til olier og eddiker. Ved at blande granskud med citron og sukker, har man let fremtryllet en granskudssirup, som kan bruges som hostemedicin eller som krydderi til te, saft eller til at pifte en simpel ret op.

3. Blåbærgrød

Naturens bedste boost

blåbær

En af de mere oplagte kandidater på denne liste er blåbær. De er rige på antioxidanten anthocyanin, som siges at forebygge hjertesygdomme og forbedre hukommelsen. Dog er blåbær også en drøm til madlavningen og kan bruges både i desserter, salater og lune retter. Du kan spise dem rå eller pifte havregrøden op, men du kan også gå all in og prøve denne lækre og meget simple blåbærgrød

4. Højtbelagt smørrebrød med kantareller

Fint skal det være

Mushrooms on the village window-sill in the summer

En af de mest almindelige svampe til madlavningen vokser frit i vores skove i løbet af sommeren. Kantareller vokser ofte skjult under mos, så du skal kigge nøje og plukke svampene meget forsigtigt. I gryde eller på pande kan kantareller få en fantastisk samg –  og du behøver kun at tilføje lidt medbragt rugbrød for at lave denne fantastiske lette opskrift (ps. fløden kan undværes). Husk at mange svampe er giftige, så det kan være en meget god ide at tjekke svampguiden.com, før du putter dem i gryden.

5. Birkebladssalat

Den sikre løsning

birkeblade

De fleste har nok prøvesmagt et birkeblad, men uden at forestille sig at det faktisk er en fantastisk ingrediens i mange retter. For selvom bladene kan spises som de er, kan de også bruges til suppe og smager ekstra godt med solbærblade, hindbær og blåbær. Dog giver de også en fantastisk smag i en frisk salat, som kan blandes med bellisblomster og hvad du nu ellers kan finde i naturen. Bliv evt. inspireret af denne sommerlige opskrift på salat med birkeblade.

6. Insektburger (!?)

Til de modige

I Danmark, men særligt i de svenske skove, findes der masser af myg der ofte en pine at være i selskab med. Derfor foreslår vi en alternativ måde at slippe for de små bæster, og som samme tid leverer en god portion protein til aftensmåltidet. Omkring Victoriasøen i det centrale Afrika indsamler man nemlig myg til aftensmaden… på en meget kreativ måde.

 

Til din roadtrip ud i det fri har vi lavet en Spotify Playliste, så du kan nyde musikken inden du finder ro i skoven.

Mangler du bilen til turen, så brug koden SOMMERINATUREN2 og få 200 kr. til at booke en SnappCar!

Screen Shot 2017-07-03 at 18.02.12

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategori

Geen categorie