Selvom gennemsnitsprisen på elbiler er stigende, er prisen per kilometer kørt faldende. Dette viser en undersøgelse lavet af International Energy Agency (IEA). Bureauet tog prisen på bilerne, og dividerede den med antallet af kilometer bilen kan køre på en ladning. Resultatet viste en nedadgående tendens.

Gnspris elbil

2012 var året med den laveste gennemsnitlige pris på elbiler, siden da har prisen været stigende, og forventes at forstætte således. Denne tendens kan skyldes flere ting, bl.a. bliver der fortsat introduceret flere og flere elbiler i den højere prisklasse. Et eksempel kan være Tesla’s model S, som fås i forskellige versioner og prisklasser fra omkring 800.000 kr. op til 2 mio. kr.

Pris på batterierne til elbilerne er – modsat prisen på bilerne – betydeligt faldende. Dette skyldes den enorme udvikling der har været på Li-ion batterier siden introduktionen af et rentabelt elbilmarked. Umiddelbart skulle man tro at, at den gennemsnitlige pris på bilerne ville falde – men så heldige har vi desværre ikke været. I stedet for at sænke priserne har bilproducenterne nemlig fokuseret på at installere kraftigere og mere effektive batterier for at forbedre deres ydeevne.

Men fat mod, elbilindustrien bliver ikke ved med at være udelukkende for Hellerup-folket. Introduktionen af biler i højere prisklasser er med til at udvikle markedet, hvilket vil medføre billigere versioner hen ad vejen. Et godt eksempel er Tesla, som har kørt deres trinvise introduktion af elbiler som er gået fra en dyr model, til en lidt billigere, og til sidst en bil som er meningen skal være tilgængelig for alle.

Som nævnt tidligere, ramte markedet den laveste gennemsnitspris i 2012, samme år kostede den gennemsnitlige kilometer dog omkring $400. I 2016 lå dette tal tættere på $250, en betydelig reduktion, samtidig med prisen på selve bilen er stadigt stigende. Det skal dog bemærkes, at disse priser vil være betydeligt højere i Danmark, på grund af vores høje afgifter.

Hos SnappCar håber vi denne trend fortsætter, som udgangspunkt håber vi på betydeligt færre biler i fremtiden. Men hvis det endelig skal være, er en elbil den bedste mulighed.

Læs mere om artiklen hos ArsTechnica.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategori

Geen categorie