9 maj 2019

Restgæld i biler

Hvis du er ved at købe en brugt bil, bør du altid tjekke op på, om der er restgæld i bilen, som du kommer til at overtage, hvis ikke du opdager det, inden du køber bilen. Gæld i en bil hører til bilen og ikke til ejeren. Hvilket godt kan snyde lidt, fordi mange tror at vedkommende, som har optaget gælden, også hæfter for den. Men det gør sig ikke gældende, hvis bilen skifter ejer. Indtil bilens gæld er betalt ud, er det dens ejer, der hæfter for det. Uanset om det er den person, der har optaget gælden eller ej. Der er aldrig nogen, som har lyst til at have gæld, men der findes med stor sandsynlighed ikke nogen, som med glæde vil overtage andres gæld. Det er simpelthen for surt, og det gør ikke en handel mellem køber og dig bedre. Hvis du sælger en bil med restgæld i, bør du også oplyse sælger om dette. Du er i princippet ikke forpligtet til det, men det er af ren høflighed, at du bør gøre det. Det ville du sikkert også selv synes var rart at vide, inden du køber en bil. Hvis du helt vil undgå alt den snak og bekymring om restgæld i biler, kan du undlade at eje en bil og blot støtte op om deleøkonomi og leje en bil, når du har brug for en. Det er ikke alle, som kan leve med den løsning. I hvert fald ikke endnu. Hvis du er ved at købe en brugt bil, så læs med her. Her kan du læse om, hvordan du kan slippe uden om at hæfte for en andens gæld. Du kan også læse mere om restgæld i biler på https://www.tjekbil.dk/restgaeld-i-bil.

Privat sælger eller forhandler?

Du kan ikke vide dig 100 procent sikker på, om der er restgæld i en brugt bil bare fordi, du køber den gennem en forhandler. Langt de fleste bilforhandlere, som også sælger brugte biler, har helt rent mel i posen, men der findes altid nogle, hvis mel er mere grumset end andres. Dem skal du ikke snydes af, og derfor er det en god ide, at du slår bilens nummerplade op. Det er uanset, om du er ved at købe en brugt bil af en privatperson eller en forhandler, som virker professionel og ordentlig. Du kan lige så godt være sikker, og i mange tilfælde er det heller ikke et problem men hellere dobbelttjekke. Det er i hvert fald ikke rart at hæfte for en gæld, som du ikke engang vidste eksisterede, før du havde købt bilen. Når først du har købt bilen, er der ingen vej tilbage. Du kan godt købe en brugt bil, hvor der er restgæld i, men du gør klogt i at få sælgeren til at betale gælden ud, inden I indgår en handel. Bilen fejler måske som sådan ingenting, så det eneste der gør, at du ikke ønsker at købe bilen, er, at der er restgæld i den. Hvis sælger kan betale den ud, så kan I sagtens indgå en handel. Husk dog altid at få udarbejdet en slutseddel, så I har en underskrevet handel på købet af bilen.

Brug tinglysningssystemet

Når du gerne vil finde ud af, om der er restgæld i den bil, du er ved at købe, kan du slå bilens nummerplade op i tinglysningssystemet. Det er ganske gratis, så du kan i princippet også slå naboens bil op. Men hvad har det af interesse for dig? Sikkert ingen interesse medmindre det er hans bil, du er ved at købe. I tinglysningssystemet kan du se, om der pant eller restgæld i den bil, du har i kikkerten. Du skal dog være opmærksom på, at det godt kan fremgå, at der er restgæld i bilen, selvom den nuværende ejer har betalt det ud. Det kan tage op til et par uger, fra pant og restgæld i bilen er indfriet, til det også fremgår af tinglysningssystemet. Hvis du vil være helt sikker på, at sælger har indfriet restgælden, kan du eventuelt bede om dokumentation herfor, hvis ikke du kan vente på, at det også fremgår på tinglysningssystemets hjemmeside. Så er du i hvert fald på den sikre side, og det skal du være, når du køber en brugt bil.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategori

Geen categorie