Vil du gerne have en ny bil, eller vil du gerne af med din bil, så du i stedet bare kan leje en bil af en privatperson, når du har brug for det? Deleøkonomi er mere og mere på tale herhjemme, og derfor er der også danskere, som begynder at sælge deres bil. Hvis du er en af dem, eller bare gerne vil sælge din bil, kan du her få tips til, hvordan du bedst kan sælge din bil, så alle bliver glade. Det første du skal starte med, når du gerne vil sælge din bil, er at finde ud af, om du vil forsøge at sælge den selv, eller om du vil lade en professionel forhandler om det. Det er ikke fordi, det er besværligt at sælge den bil selv, men nogle vil bare hellere lade en bilforhandler gøre det for sig. Hvis du ikke er på udkig efter en ny bil, kan du lige så godt sælge din brugte bil selv. Salg af bil kræver nogle gode billeder, som du sagtens selv kan tage. Derudover kræver det, at du i salgsannoncen giver en god og præcis beskrivelse af bilens stand. I en annonce, hvor du vil sælge din bil, skal du også oplyse nogle ting om bilen, og disse oplysninger skal selvfølgelig være korrekte. En eventuel køber har endda mulighed for at slå din bils nummerplade op, så det kan nemt opdages, hvis ikke de oplysninger, du giver, er korrekte.

Når der er interesserede i din bil

Når du har fået oprettet en god og pæn salgsannonce for din brugte bil, begynder der forhåbentlig også at komme nogle henvendelser fra interesserede købere. De fleste, som er på udkig efter en ny eller brugt bil, vil næsten altid gerne se bilen i virkeligheden. Det skal du selvfølgelig aftale med den interesserede, men du gør klogt i at byde dem velkommen. Èt er, at mange gerne vil se den bil, du har salg. Der er også mange, som selvfølgelig gerne vil prøve at køre en tur i den. Det er lidt underligt at købe en bil uden at have prøvet den. Det kan du sikkert godt sætte dig ind i. Men her kan du tage dine forholdsregler, for selvom køber virker troværdig og sød, er det altid en god ide ikke at lade den interesserede køre en tur i bilen helt alene. Inden du låner dine bilnøgler ud til vedkommende, som bare skal køre en kort prøvetur, skal du altid bede om at se et kørekort. Hvis ikke vedkommende kan fremvise et kørekort, overtræder du færdselsloven ved at overlade nøglerne til vedkommende. Når du har set kørekortet, er det en god ide, at du noterer kørekortnummer, personnummer og fulde navn på vedkommende, som kører en tur i din bil. Så er du på den sikre side, hvis vedkommende skulle være ude på at snyde dig, som de færreste heldigvis er.

Sælg som beset

Hvis der er en person, som gerne vil købe din bil, er det meget vigtigt, at I begge underskriver en fælles aftale ved salg af bilen. Det kaldes også for en slutseddel. Her kan du som sælger og i princippet også køberen noterer alle aftaler ned, så I begge er indforstået med de samme vilkår for handlen. Når der er tale om en brugt bil, er det også en god ide, at du gør opmærksom på, at bilen sælges som beset. Vedkommende er velkommen til at prøve den også, men der er ingen reklamationsret for køberen, når bilen først er købt og betalt. Alle de aftaler som dig og køber laver, skal I notere i en slutseddel. Det er et godt holdepunkt for dig som sælger, så I begge er indforstået med aftalen og rammerne for købet af bilen. Hvis du skal tage nogle forbehold eller skal gøre opmærksom på, at bilen havde den og den mangel ved købet så hellere skriv det i slutsedlen end lad være. Når alt det er sagt, så er det ikke så besværligt at sælge din brugte bil. En god, præcis og ikke mindst flot annonce kan gøre det nemt for dig. Så sørg for at have de rette oplysninger og nogle billeder som både viser bilens gode sider, men også hvis der er ridser, buler eller andet.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategori

Geen categorie